Ambassadeur voor Belgische kunst en mode: Ellen Kegels

Ellen Kegels, oprichtster van het bedrijf LN Knits, en Nick tonen hun interieur aan Nina Deluxe magazine.
Hun opvallend ‘luxury vintage interieur’ is het resultaat van een uitgepuurde zoektocht naar karakterstukken en Belgische namen.

Rondleiding bij Ellen & Nick

Tijdens de rondleiding door Ellen en Nick’s huis in Brasschaat maak ik kennis met de eenvoud en puurheid van de inrichting.

De woning is minimalistisch wit met warme kleurdetails. De eigenaars zorgde voor een evenwichtige mix tussen vintage meubelen, enkele designklassiekers en een heel persoonlijke touch.

Studio Spruyt

In de ruime inkomhal hangt het schilderij ‘Papakõlea Pink’ van Studio Spruyt. Dit schilderij is genoemd naar ‘Papakõlea Beach in Hawaii. De eroderende kracht van de oceaan zorgt ervoor dat de halfedelsteen olivijn afkomstig van een nabijgelegen riff op het strand terecht komt. Hierdoor is dit een strand met prachtige zandkristallen.

Bekijk hier alle schilderijen van Studio Spruyt.

Het schilderij, Papakõlea Pink is een bekrachtiging van deze illustratie.
Ellen en Nick voelden als fervent surfers meteen een connectie met dit schilderij.

De eigenaars zorgde voor een evenwichtige mix tussen vintage meubelen, enkele designklassiekers en een heel persoonlijke touch.

Green Tapestry bij Ellen Kegels op de schouw

Ln Knits

Ellen Kegels is de oprichtster, het gezicht van het knitwear merk ‘LN Knits‘. Dit label bevat prachtige cardigans, sjaals, sweaters, plaids, mutsen en zoveel meer. Ieder stuk is vervaardigd uit Peruviaanse baby alpaca wol. Bovendien heeft Ellen een reeks boeken op de markt gebracht waaronder ‘LN-Fairfood’.

Mijn absolute favoriet is de LN-plaid als vleugje zacht- en gezelligheid in het interieur.

Griet Hendrickx

In de keuken hangen twee foto’s van Griet Hendrickx, huisfotografe van LN Knits. Deze beelden zijn gefotografeerd tijdens een van de vele LN Knits reizen naar Peru. Griet richt haar lens voor reportages voornamelijk naar persoonlijke verhalen die wereldwijd gefotografeerd worden. Een positieve en esthetische storytelling zijn het belangrijkste uitgangspunt. Eenvoud, soberheid en een wederzijds respect staan centraal in haar werk.

Muller Van Severen

Ik ben verzot op de schommelstoel met messing frame en zacht-roze stoffen zitting. Deze ‘Rocking Chair’ is naar de hand van het Gentse designers duo Fien Muller en Hannes Van Severen.

De artistieke famile Van Severen begint bij abstract kunstschilder, grootvader Dan Van Severen (1927-2009). Zijn zoon Maarten Van Severen (1956-2005) zette met zijn meubels het Belgische design op de kaart.

De vier zonen van Maarten kozen allen voor een creatieve opleiding. Oudste zoon David is architect, jongere broers Boris en Flor kozen voor theater.

Hannes  ontwerpt samen met zijn partner meubels onder het label Muller Van Severen.

Fien Muller is fotografe en Hannes Van Severen (beeldhouwer) stelden hun eerste ontwerpen voor in Galerie Valerie Traan. Hun artistieke ontwerpen groeide de voorbije jaren uit tot groeide uit tot een volwaardige en internationaal gewaardeerde collectie bijzondere sculpturale meubelen. Kenmerkend is de combinatie van minimalistisch metaal en contrasterende kleuren.

Deze minimalistische schommelstoel is één perfecte mix van design, kunst en functionaliteit.

Bekijk nu in Nina Deluxe de volledige interieurshoot en reportage over Ellen Kegels.