Ons renovatie project

Ik had het een tijdje geleden al geschreven: Studio Spruyt is verhuisd!

Na ondertussen meer dan een jaar renoveren en kamperen tussen het stof en de breekwerken is het eindelijk zover… De grote verbouwingswerken zijn achter de rug. Dries en ik zijn gestart met de afwerking.

We maakten steeds de afweging tussen functionaliteit en esthetiek.

renovatie Fabriek 61

De zoektocht naar de gepaste vloer

Zo werden de vloeren van de gelijkvloers vervangen door een lichte, warme, grijze microtopping vloer.

In eerste instantie dachten we aan houten vloeren in combinatie met steen, maar de vocht-, vlek- en krasgevoeligheid hiervan deed ons dat andere varianten zoeken. Om het huis zijn rust en ruimte te geven hebben we deze microtopping vloer doorgetrokken in alle ruimtes van het gelijkvloers.

Naar mijn gevoel moeten sculpturen, schilderijen en installaties accorderen met de ruimtes waar deze getoond worden. De eenvoud van deze vloer met subtiele tekening en kleurnuances werkt perfect in Fabriek 61. Hierdoor kan ik schilderijen als objecten op de vloer plaatsen.

‘Millenium Star’

Esthetiek & Functionaliteit

De oude crème kleurige radiatoren werden vervangen door Zehnder Charleston radiatoren. Ik koos voor dit (klassiekere) design omwille van hun uitzicht en elegantie. De afzonderlijk zichtbare buizen, de mat witte en mat zwarte uitvoering van de Charleston-radiatoren passen naar mijn gevoel perfect bij de architectuur van Fabriek 61 in tegenstelling tot moderne witte paneel radiatoren.

Galerij

De aanwezigheid van oude houten binnendeuren, de originele ramen en wit brons deurbeslag in combinatie met minimalistische plafonddeuren, grote open ruimtes en veel lichtinval maakt dat de galerijruimte bovenal gezellig en huiselijk is. Dries en ik wilde de authentieke charme van de woning herstellen en de structuur vereenvoudigen. Valse plafonds werden verwijderd. We kozen voor veelal natuurlijke materialen en eenvoud. Deze setting maakt mij héél gelukkig en geeft verschillende mogelijkheden om werken/ schilderijen te tonen.

Schilderwerken

Ondertussen zijn de meeste muren reeds geverfd. Ik vind het fijn om in sommige ruimtes andere sferen te creëren. Zo schilderde ik de ruimte achter onze zwarte keuken in het zwart. Sommige donkere schilderijen zoals ‘Papakõlea Black, ‘Millennium Star’’ & ‘Polperro Green’ passen perfect in deze ruimte. De eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat schilderijen in deze donkere ruimte fotograferen, minder voor de hand liggend is dan in een ‘white cube gallery’.

Meubelbeslag Dauby